Ingrediente
Legume
- 1 salată verde
- 2 roșii
- 2-3 castraveți
- 1 ardei roșu
- 2-3 ridichi
- 1 ceapă verde tocată
- Pătrunjel tocat
- 2 lipii
Dressing
- 1 lingură oțet balsamic de Modena Colavita
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin Garcia de la Cruz
- 1 linguriță sumac Daaboul
- 2 linguri concentrat de rodii Darinne
- ½ linguriță praf de usturoi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Sare și piper după gust
- ½ linguriță mentă uscată tocată
Timp de preparare
20 de minute
Mod de preparare
- Se taie lipiile fâșii și se pun într-o tavă.
- Se stropesc cu ulei de măsline, se distribuie uniform pe suprafața tăvii și se lasă la cuptor timp de aproximativ 2-3 minute, până când fâșiile devin crocante.
- Se spală, se taie și se amestecă legumele pentru salată.
- Într-un bol mic, separat, se amestecă ingredientele pentru dressing.
- Când e gata de servit, se combină legumele cu dressingul și se presară “crutoanele” de lipie deasupra.