Ingrediente

Timp de preparare

60 de minute (30 minute de pregătiri, 30 de minute timp de coacere)

Mod de preparare

  1. Se toacă mărunt cozile de țelină și se sotează în 3 linguri de ulei de măsline, timp de câteva minute.
  2. Se călește ceapa tocată până devine translucidă, apoi se adaugă caperele, semințele de pin și roșiile tăiate. Se lasă pe foc timp de 15 minute, amestecând din când în când.
  3. Între timp, se toacă vinetele și se călesc într-un alt vas. Când acestea din urmă sunt gata, se adaugă țelina și amestecul de ceapă, capere, semințe de pin și roșii, făcut anterior.
  4. Se toarnă passata de roșii, oțetul și zahărul. Când se evaporă oțetul, se dă vasul de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.
  5. Caponata se servește la temperatura camerei, cu busuioc proaspăt deasupra.

**Cantitățile date sunt pentru destul de multă Caponata, dar nu îți face griji: aceasta se menține bine la frigider până la o săptămână, fiind chiar din ce în ce mai gustoasă odată cu trecerea zilelor.