Ingrediente

  • 50 g tahini (pastă de susan) Darinne
  • 50 g ulei de cocos
  • 50 g zahăr de cocos (sau zahăr brun)
  • 25 ml lapte de cocos
  • 80 g făină albă
  • 100 g ciocolată neagră
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură amidon alimentar
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ bicarbonat de sodiu

Timp de preparare

60 de minute (15 minute pregătiri, 30 de minute la frigider, 15 minute timp de coacere)

Mod de preparare

  1. Uleiul de cocos (la temperatura camerei), pasta de susan și zahărul se amestecă folosind un mixer. După ce amestecul se omogenizează se adaugă laptele de cocos și extractul de vanilie și se amestecă în continuare.
  2. Într-un bol separat se amestecă ingredientele uscate: făina, amidonul, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt.
  3. Amestecul uscat se incorporează peste pasta de ulei de cocos, tahini și zahăr. Se incorporează treptat, amestecând bine.
  4. Se adaugă ciocolata neagră tocată mărunt.
  5. Compoziția se acoperă cu folie și se pune la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  6. Cuptorul se preîncinge la 180 de grade.
  7. Folosind o linguriță, se formează mingiuțe mici de aluat, care se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt la distanța de aproximativ 4-5 cm una de cealaltă.
  8. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 15 minute, până când fursecurile devin aurii și crocante.
  9. Se lasă la răcit timp de 20 de minute înainte de a fi savurate.