Ingrediente

Pentru blat:

  • 200g unt
  • 150g ciocolată neagră
  • 200g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat)
  • 100g cacao
  • 60g făină

Pentru cremă:

Pentru glazura de ciocolată:

  • 250g ciocolată neagră
  • 350g smântână dulce

Timp de preparare

60 minute (30 de minute pentru pregătiri, 30 de minute pentru coacere)

Mod de preparare

Blatul:

  1. Se pune untul într-un vas și se topește la foc mic.
  2. La untul topit se adaugă ciocolata neagră tăiată bucățele. Se amestecă până se omogenizează.
  3. În alt vas, se amestecă bine cu mixerul cele 4 ouă cu zahărul brun și esența de vanilie până se obține o cremă groasă (timp de aproximativ 5 minute).
  4. La compoziția de ouă se adaugă treptat făina și pudra de cacao, apoi crema de ciocolată și unt. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină.
  5. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180C timp de 20-30 de minute.
  6. Se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit.

Crema de tahini:

  1. Cât blatul este în cuptor, pregătiți crema de tahini. Se bate untul cu mixerul până devine cremos.
  2. Se adaugă pasta de susan, zahărul pudră, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de concentrat de vanilie și 2 linguri de lapte. Se amestecă bine, până se obține o cremă omogenă.
  3. Crema se pune la frigider timp de minim 30 de minute înainte de asamblarea tortului.

Glazura de ciocolată:

  1. Se încălzește smântâna dulce, apoi se toarnă peste ciocolata neagră pusă în alt vas.
  2. Se lasă timp de 5 minute pentru a topi ciocolata.
  3. Se amestecă până devine o cremă omogenă.

Pentru asamblare, puneți blatul și crema de tahini în straturi, apoi turnați glazura de ciocolată deasupra. Numărul de straturi și forma tortului depinde de creativitatea fiecăruia dintre voi. 🙂

Poftă bună!