Nelipsit din bucătăria mediteraneană și asiatică, tahini este o pastă din semințe de susan coapte. Pe lângă numeroasele beneficii asupra sănătății, pe care vi le prezentăm în detaliu în imaginea de mai jos, tahini este delicios într-o varietate de combinații culinare, inclusiv în salate, pe post de sos pentru pește, carne sau legume (fie proaspete, fie coapte la cuptor), în hummus sau salata de vinete, în diverse prăjituri, în salata de fructe pentru un plus de savoare, sau pur și simplu întins pe felii de pâine prăjită.
Noi vă recomandăm câteva rețete absolut delicioase pe care deja le-am testat și știm cu siguranță că or să vă încânte și pe voi! 🙂
- Falafel
- Ful medammas
- Salată de vinete
- Hummus
- Morcovi cu zatar și sos tahini
- Hummus cu ceapă verde și ceapă caramelizată
- Deliciu oriental – Hummus de cază cu lipie cu zatar
- Vegan Gourmet Burger
- Hummus cu garnitură de vinete și lipii crocante cu zatar
- Cremă de tahini, miere și cacao
- Fursecuri cu tahini și ciocolată
- Praline de tahini
- Tort cu cremă de tahini și glazură de ciocolată
- Înghețată de tahini cu stafide și rom