Ingrediente
- 80g mălai pentru mămăligă
- 190g făină
- 2 ouă
- 280ml lapte (sau mai mult dacă este nevoie)
- o jumătate de linguriță de sare
- 1 linguriță de scorțișoară
- 60ml sirop de arțar
- 1 linguriță praf de copt
- 60ml ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 cană de fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni etc.)
Timp de preparare
35 de minute (15 minute pentru pregătiri și 20 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Se amestecă ingredientele uscate într-un vas: făina, mălaiul, scorțișoara, praful de copt și sarea.
- Într-un alt vas, se bat ouăle împreună cu laptele, uleiul de măsline Colavita și siropul de arțar.
- Se adaugă ingredientele umede la cele uscate și se amestecă până devine omogen, dar cu mici cocoloașe.
- Se preîncălzește cuptorul la 220 C. Se unge o tavă de 33×23 cm cu ulei de măsline extravirgin Colavita.
- Se toarnă amestecul în tavă și se presară cu fructele de pădure.
- Se coace timp de 15-18 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
- Se lasă la răcit 5 minute, apoi se taie.
- Clătitele se pot servi cu fructe și/sau sirop de arțar.
- Se pot păstra la frigider până la 3 zile, sau în congelator până la 2 luni.