Ingrediente

  • jumătate de cană de ulei de măsline Garcia de la Cruz
  • 5 cartofi medii, tăiați în cuburi de aprox. 3 cm
  • 2 cepe mari, tocate
  • 8 ouă
  • sare și piper, după gust
  • ceapă verde tocată

Timp de preparare

50 de minute (25 minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Se pune o cratiță cu apă la fiert. După ce începe să fiarbă, se adaugă cartofii și se fierb aprox. 20 de minute, apoi se scurg bine.
  2. Între timp, se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei de măsline Garcia de la Cruz la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește încet până se caramelizează. Ar trebui să dureze 20 de minute, însă ele se pot găti mai mult timp pentru a se elibera mai multă aromă. Se scoate tigaia de pe foc.
  3. Într-o tigaie de teflon se încing 2 linguri de ulei de măsline Garcia de la Cruz la foc mediu.
  4. Se adaugă cartofii și ceapa în tigaie și se aranjează într-un strat drept.
  5. Se bat ouăle cu sare și piper. Se toarnă ouăle bătute în tigaie și se nivelează stratul superior.
  6. Când omleta este aproape gătită, se așează o farfurie mare deasupra tigăii și se răstoarnă omleta pe ea, se pune înapoi în tigaie și se gătește pentru încă câteva minute pe cealaltă parte.
  7. Se scutură ușor tigaia ocazional și se ține pe foc până ouăle sunt complet gătite.
  8. Se scoate omleta din tigaie, punând o farfurie deasupra și răsturnând-o în ea.
  9. Se presară ceapă verde tocată peste ea.