Rețetă ideală pentru Postul Paștelui, delicioasă și foarte ușor de preparat!

Ingrediente

Pentru Hummus

Pentru Salsa

  • 1/3 cană de nuci tocate
  • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin Colavita
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de pesto
  • 1 lingură de oțet din vin roșu
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • sare, după gust
  • 1/4 cană de semințe de rodie, pentru decor

Pentru Conopidă și Morcovi

  • o conopidă mare, tăiată
  • 4 morcovi mari, tăiați în bucăți de aproximativ aceeași dimensiune
  • sare
  • 2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita

Timp de preparare

1 oră (30 de minute pentru pregătiri, 30 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

Salsa:

  1. Se amestecă uleiul de măsline extravirgin Colavita, zeama de lămâie, oțetul, nucile, pătrunjelul, pesto-ul și coaja de lămâie. Se asezonează cu sare după gust.
  2. Salsa se poate face cu o zi înainte de servire, se acoperă cu folie de plastic și se bagă în frigider. Se scoate în ziua următoare și se lasă afară pentru a ajunge la temeratura camerei înainte de servire.

Hummus:

  1. Se pun toate ingredientele pentru hummus în vasul unui robot de bucătărie și se procesează până ajung la consistența unui piure. Hummus-ul se poate păstra la frigider până la o săptămână.

Legumele:

  1. Se aprinde cuptorul la 220 C.
  2. Se scot frunzele conopidei și se taie în bucățele egale, nu mai mari de 5 cm.
  3. Se taie morcovii în bucăți aproximativ egale.
  4. Se pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor (sau mai multe, dacă aveți mai multe legume). Se pun legumele pe hârtia de copt și se stropesc cu ulei de măsline extravirgin Colavita și cu zeamă proaspătă de lămâie. Se masează uleiul pe bucățile de legume și apoi se adaugă sare, după gust.
  5. Se coc până când devin moi în interior și crocante, aproximativ 25 de minute. Se scot din cuptor.
  6. Se pun 2 linguri de hummus în fiecare farfurie, în formă de disc. Se pune o porție generoasă de legume peste hummus. Se stropesc legumele cu salsa pregătită și cu semințe de rodie.