Rețetă ideală pentru Postul Paștelui, delicioasă și foarte ușor de preparat!
Ingrediente
- 400g passata
- 2 căni de supă de legume sau apă
- 1 conservă năut boabe Darinne
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 jumătate de linguriță boia
- 1 jumătate de linguriță oregano uscat
- 1 linuriță sare
- 1 linguriță piper
- 450g paste, la alegere
Timp de preparare
o oră și 15 minute (15 de minute pentru pregătiri, o oră pentru gătit)
Mod de preparare
- Se pornește cuptorul la 150 C.
- Pe o tavă pentru cuptor se pune passata, usturoi, boia, oregano, sare și piper.
- Se pune tava în cuptor și se coace pentru aproximativ 45 de minute, sau până când passata se îngroașă și se schimbă la culoare.
- Între timp, într-o cratiță medie, se pune supa de legume sau apa și năutul boabe Darinne. Se fierb la foc mic apoi se scot de pe foc.
- Se adaugă ingredientele din tavă și din cratiță în vasul unui blender și se procesează până când devin o pastă netedă.
- Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se scurge apa, păstrându-se o cană de apă de la paste pentru legarea sosului.
- Se amestecă pastele și sosul într-un vas mare. Se asezonează cu oregano și se poate servi!