Poți aduce un plus de originalitate unei prăjituri simple, cu ajutorul câtorva ingrediente speciale!
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g ciocolată neagră
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 120 g făină
- 30 g pudră de cacao
- o jumătate de linguriță de sare
- 200 g halva Darinne tăiată bucățele
- 80 g pastă de susan Darinne (tahini)
Mod de preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 Cși se acoperă o tavă de aproximativ 25×25 cm cu hârtie de copt.
- Se pune untul tăiat cubulețe și ciocolata într-un bol și se topesc la bain-marie (se pun într-un vas deasupra unei cratițe în care fierbe apă și se amestecă bine până se omogenizează amestecul și ambele ingrediente sunt topite).
- Se mixează ouăle cu zahărul până se obține un amestec deschis la culoare și omogen.
- Se adaugă ciocolata și se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule, până la omogenizare.
- Se amestecă ingredientele uscate (cacao, făina și sarea) într-un bol separat, apoi se adaugă treptat în bolul cu ingrediente umede, amestecând ușor.
- Se adaugă bucățele de halva și se amestecă ușor.
- Se toarnă compoziția în tavă, iar din loc în loc se pune câte o linguriță de pastă de susan (tahini). Apoi, cu o scobitoare, se distribuie pe toată suprafața, pentru a crea un efect de marmorare.
- Se coace pentru aproximativ 20-25 de minute, ea se va întări pe măsură ce se va răci.