Ingrediente
- ulei de măsline extravirgin Colavita
- 2 căței de usturoi, pisați
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 350 g paste
- 240 g spanac (împărțit în 2 recipiente)
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- 1 conservă năut boabe Darinne (spălat și scurs)
- Parmigiano Reggiano ras
- sare și piper proaspăt măcinat
Timp de preparare
30 de minute (10 minute pentru pregătiri și 20 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare cu apă sărată. Scurgeți pastele, dar păstrați o cană de apă pentru gătit.
- Încălziți 2 linguri de ulei de măsline Colavita într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoi și 1/2 linguriță fulgi de ardei roșu; gătiți, amestecând des, până când este parfumat, aproximativ 1 minut.
- Adăugați 120 g de spanac; gătiți aproximativ 1 minut.
- Adăugați pastele în tigaie și amestecați bine. Adăugați sucul de lămâie și ½ linguriță rămasă de fulgi de ardei și amestecați; condimentați cu sare, piper și mai mult suc de lămâie, după gust.
- Adăugați spanacul rămas și năutul. Adăugați puțină apă păstrată de la paste și gătiți aproximativ 1 minut.
- Se ornează cu coajă de lămâie, brânză Parmegiano Reggiano și se servește.
Poftă bună!