Ingrediente

  • ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 350 g paste
  • 240 g spanac (împărțit în 2 recipiente)
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 conservă năut boabe Darinne (spălat și scurs)
  • Parmigiano Reggiano ras
  • sare și piper proaspăt măcinat

Timp de preparare

30 de minute (10 minute pentru pregătiri și 20 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare cu apă sărată. Scurgeți pastele, dar păstrați o cană de apă pentru gătit.
  2. Încălziți 2 linguri de ulei de măsline Colavita într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoi și 1/2 linguriță fulgi de ardei roșu; gătiți, amestecând des, până când este parfumat, aproximativ 1 minut.
  3. Adăugați 120 g de spanac; gătiți aproximativ 1 minut.
  4. Adăugați pastele în tigaie și amestecați bine. Adăugați sucul de lămâie și ½ linguriță rămasă de fulgi de ardei și amestecați; condimentați cu sare, piper și mai mult suc de lămâie, după gust.
  5. Adăugați spanacul rămas și năutul. Adăugați puțină apă păstrată de la paste și gătiți aproximativ 1 minut.
  6. Se ornează cu coajă de lămâie, brânză Parmegiano Reggiano și se servește.

Poftă bună!