Ingrediente
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- o ceapă mică, tocată
- 3 căței de usturoi, pisați
- ½ linguriță de oregano
- sare și piper
- ½ linguriță boia dulce/fulgi de ardei iute
- 2 passata tetrapack
- ¼ cană smântână de gătit
- 450 g cârnat italian de pui, scos din înveliș și tăiat bucățele mici
- o cană de spanac congelat, dezghețat și scurs
- Parmezan ras
- ¼ cană pătrunjel tocat
- 450 g paste, sortiment la alegere
Mod de preparare
- Fierbeți apă într-o oală mare.
- Sărați apa din belșug și adăugați pastele.
- Gătiți pastele până la al dente (consultați instrucțiunile de pe ambalaj).
- Scurgeți pastele într-o strecurătoare și stropiți-le cu ulei de măsline Colavita. Lăsați deoparte pastele.
- Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mic.
- Adăugați cârnații în tigaie și gătiți. Pe măsură ce cârnații se gătesc, rupeți-i în bucăți mici cu o lingură de lemn. Gătiți până când cârnații se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.
- Adăugați ceapa tocată și usturoiul și căliți aproximativ 3 minute, până devin translucide.
- Asezonați cu sare și piper. Adăugați oregano uscat și boia/fulgi de ardei iute.
- Turnați passata în tigaie.
- Reduceți focul și gătiți la foc foarte mic, lăsați să fiarbă 20 minute.
- Se adaugă spanacul, se amestecă și se fierbe 2 minute.
- Se adaugă smântâna de gătit.
- Se pun pastele fierte într-un bol mare de servire.
- Se adaugă sosul și se amestecă până când toate pastele sunt acoperite.
- Se ornează cu parmezan ras și cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!