Ingrediente
- 2 pești dorada sau lup de mare
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- 2 linguri sumac Daaboul
- 4 căței de usturoi pasați
- ½ linguriță turmeric
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
- Un praf de sare
- Piper după gust
- Pătrunjel proaspăt tocat
Timp de preparare
10 minute
Timp de coacere
Aproximativ 20-30 de minute
Mod de preparare
- Se crestează peștii pe ambele părți și se pun într-o tavă.
- Se amestecă uleiul de măsline, sumacul, turmericul, usturoiul, zeama de lămâie, apa, sarea și piperul într-un bol.
- Jumătate din amestecul obținut se folosește pentru a unge peștii pe ambele părți și în interior. Se lasă la frigider timp de 1 oră, pentru a se pătrunde cu aroma condimentelor.
- Se lasă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20-30 de minute.
- Se poate servi cu o garnitură de cartofi natur, orez sau legume de sezon, în funcție de preferințe.
- Poftă bună!