Ingrediente
- 4 cartofi dulci
- 2 avocado
- Brânză feta
- Rucola
- Boabe de rodie
- Ceapă roșie
- 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
- 2 linguri ulei de măsline Colavita
- 2 linguri chimion Daaboul
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță boia iute
- 1 linguriță usturoi pudră
- Sare și piper, după gust
Timp de preparare
60 de minute
Mod de preparare
1. Se taie cartofii în jumătăți, pe lungime, se ung cu ulei de măsline și se lasă la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.
2. Năutul boabe (scurs) se rumenește într-o tigaie, la foc mic, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, chimion, boia dulce, boia iute, usturoi pudră, sare și piper. Se lasă la răcit.
3. Se pasează avocado împreună cu sare și piper, până se obține o pastă omogenă.
4. Cartofii dulci se scot de la cuptor. Interiorul se pasează cu o furculiță, apoi se adaugă toppingul de avocado, brânza feta sfărâmată, rucola, ceapa roșie tăiată mărunt și boabele de rodie.