Ingrediente
Pentru chifteluțe:
- 300 g ton bucăți în suc propriu Marina Blue
- 2 ouă bătute
- 30 g ceapă verde tocată
- 15 g pătrunjel proaspăt tocat
- o linguriță de sare
- o jumătate de lingutiță de piper negru
- o jumătate de linguriță de paprika dulce
- 10 g coajă rasă de lămâie
Pentru sos:
- 200 g iaurt grecesc
- 10 g muștar
- 100 g castraveți murați tăiați cubulețe
- 20 g mărar proaspăt tocat
Timp de preparare
20 minute
Mod de preparare
- Se scurge bine tonul de zeamă.
- Se pune tonul într-un bol, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.
- Se formează chifteluțele din compoziție.
- Se unge o tigaie cu ulei și se prăjesc chifteluțele la foc mediu, câte 6 minute pe ambele părți.
- Pentru sos, se amestecă toate ingredientele într-un bol, se adaugă sare și piper după gust.
- Se servesc chifteluțele alături de sosul de iaurt grecesc. Poftă bună!