Ingrediente
- 450g roșii cherry
- 340g năut boabe Darinne
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- 2 lingurițe de oregano uscat
- sare și piper
Pentru crema de brânză Feta:
- 225g brânză feta mărunțită
- 1/4 cană iaurt grecesc
- 1/4 cană brânză ricotta
- 225g cremă de brânză
- 1-3 căței de usturoi
- 1 lingură de miere
- sare și piper după gust
- 1/2 lămâie, stoarsă
Pentru servire:
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Într-o tavă adaugă roșiile cherry, năutul, uleiul de măsline, cimbru, oregano, sare și piper. Amestecă bine. Coace timp de 30-35 de minute sau până când roșiile sunt coapte și încep să se spargă. Lasă deoparte să se răcească.
- În robotul de bucătărie adaugă toate ingredientele pentru crema de brânză feta. Pulsează până când amestecul devine cremos. Întinde crema de brânză pe o farfurie.
- Adaugă deasupra amestecul de roșii și năut. Ornează cu un strop de miere, zatar și ulei de măsline extravirgin!