Dacă îți plac preparatele sănătoase și rapide, aceste chifteluțe de ton cu conținut redus de carbohidrați sunt alegerea perfectă. Se prepară ușor, sunt bogate în proteine și pot fi servite în diverse combinații – într-o chiflă de burger, în lipie ca o shaorma sau pur și simplu, cu puțin suc de lămâie.
Ingrediente
- 4 conserve de ton bucăți în suc propriu Marina Blue
- 1 tulpină țelină, tocată mărunt
- ½ ardei roșu, tocat mărunt
- 1 ceapă roșie, tocată mărunt
- Mărar proaspăt
- 1 lingură muștar de Dijon
- ¼ cană făină de migdale
- 3 ouă
Timp de preparare
10 minute
Timp de coacere
20 de minute
Mod de preparare
1. Se amestecă tonul foarte bine scurs cu legumele tocate mărunt.
2. Se adaugă muștarul de Dijon, făina de migdale și ouăle.
3. Se formează chifteluțele și se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
4. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute.
Se pot savura în chiflă de burger, în lipie ca o shaorma sau pur și simplu, cu puțin zeamă de lămâie.
