Un pate vegetal cremos și hrănitor, ideal pentru un mic dejun sănătos sau o gustare rapidă. Bogat în grăsimi sănătoase și nutrienți esențiali, acest pate din semințe de floarea-soarelui și dovleac este perfect pentru a fi servit pe pâine prăjită sau alături de legume crocante.

Ingrediente

  • 100g semințe de floarea-soarelui crude, decojite
  • 100g semințe de dovleac crude, decojite
  • 3 ardei capia copți Darinne
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri drojdie inactivă
  • Zeama de la ½ lămâie
  • Un praf de sare

Mod de preparare
1. Într-un bol se pun semințele de floarea-soarelui și semințele de dovleac, peste care se adaugă apă fiartă și se lasă cam o oră la înmuiat.
2. Se scurge apa, apoi se adaugă semințele în blender, împreună cu ardeii capia copți, cățelul de usturoi, zeama de lămâie, drojdia inactivă și un praf de sare. Se amestecă, adăugând apă, dacă este nevoie, până se obține o pastă fină.