Ingrediente
- Năut Boabe Darinne
- 2-3 linguri de pastă de susan (tahini) Darinne
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita
- Roșii uscate
- 2 căței de usturoi
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 ceapă roșie medie
- 100g spanac proaspăt
- 200g linguine
- Sare
Timp de preparare
25 de minute
Mod de preparare
- Se scurge lichidul din conserva cu năut boabe.
- Boabele se pun în blender împreuna cu 2-3 linguri de pastă de susan (tahini), 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, zeama de lămâie, un cățel de usturoi și un praf de sare. Se amestecă în blender până se omogenizează.
- Ceapa roșie tăiată felii se rumenește în ulei de măsline.
- Se adaugă cățelul de usturoi pasat și roșiile uscate tăiate mărunt. Se lasă la foc mic timp de câteva minute.
- Se adaugă spanacul proaspăt tocat.
- Se adaugă hummus-ul și ½ cană de apă în care au fiert pastele. Se amestecă bine și se lasă la foc mic aproximativ 5 minute.
- Se toarnă pastele fierte peste sosul obținut și se amestecă.