Ingrediente
- 220 g făină
- 85 g pudră de cacao
- 5 g bicarbonat de sodiu
- o linguriță de sare
- 180 ml ulei de măsline extravirgin Colavita
- 380 g zahăr brun
- o lingură de esență de vanilie
- un ou mare, la temperatura camerei
- 2 gălbenușuri, la temperatura camerei
- zahăr alb pentru formarea biscuiților
Mod de preparare
- Într-un bol mediu, se amestecă făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Într-un bol mare, se mixează uleiul, zahărul brun și esența de vanilie până se omogenizează.
- Se adaugă oul și gălbenușurile pe rând, amestecând după fiecare.
- Se adaugă ingredientele uscate și se amestecă bine cu o spatulă, împăturind aluatul.
- Folosind o cupă de îngețată sau o lingură de măsurare, se așează bile de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se pune tava în congelator pentru 20 de minute. Această primă răcire a aluatului va ajuta la rostogolirea bilelor de aluat în zahăr.
- Se pune zahăr într-un bol mic și se rulează bilele de aluat în zahăr, până când acestea sunt acoperite în întregime. Se pun înapoi pe hârtia de copt și se pun la congelator încă 1-2 ore, până când sunt complet înghețate.
- Pentru coacerea biscuiților, se preîncălzește cuptorul la 180 C, se așează 10 bile de aluat pe o altă tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se pun în cuptor pentru 15 minute. Bilele de aluat se întorc la jumătatea timpului de gătit. Odată scoase din cuptor, se aplatizează fiecare bilă de aluat cu o spatulă și se lasă la răcit la temperatura camerei. Se repetă pasul 5 cu restul bilelor de aluat.
Poftă bună!