Ingrediente

  • 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
  • 1 cană roșii cherry, tăiate mărunt
  • ½ ceapă roșie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi păsați
  • 2 linguri ulei de măsline Colavita
  • 2 linguri oțet balsamic de Modena Colavita
  • 1/3 cană busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță boia dulce sau iute (în funcție de preferință)
  • 1 baghetă
  • Ricotta

Timp de preparare

25 de minute

Mod de preparare

1. Amestecați ingredientele într-un bol: năut boabe (scurs), roșii cherry, ceapă roșie, usturoi, ulei de măsline, oțet balsamic de Modena, busuioc, pătrunjel, sare, oregano și boia dulce.

2. Bagheta se taie pe lungime, se stropește cu ulei de măsline și se lasă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până se rumenește.

3. Bagheta rumenită se acoperă cu un strat de ricotta, apoi cu amestecul de năut, legume și ierburi aromatice. Poftă bună!