Dacă ești în căutarea unei rețete de burger vegan, sărac în calorii, dar bogat în fibre și proteine din surse vegetale, cu siguranță o să îți placă această rețetă. Ușor și rapid de preparat, burgerul vegan roz este alcătuit din doar 3 ingrediente: năut, sfeclă roșie și pesmet. Năutul boabe este bogat în proteine, fibre și o varietate de vitamine și minerale, iar sfecla roșie este bogată în fibre, vitaminele C și K și potasiu.
Ingrediente
Pentru 6 porții
- 250g năut boabe Darinne, scurs bine
- 2 sfecle medii coapte
- 3 linguri pesmet
Opțional
- ½ linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță pătrunjel uscat
- Zeamă de lămâie
- Sare (după gust)
Mod de preparare
1. Se pun năutul boabe, scurs bine, sfecla roșie coaptă și mirodeniile la alegere în blender și se amestecă până se obține o pastă omogenă.
2. Se modelează cu mâinile amestecul, astfel încât să se obțină 6 chifteluțe de burger.
3. Se acoperă chifteluțele de burger cu pesmet și se pun în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute.
Pofta buna! 🙂
