Ingrediente
- 1 kg vinete
- 500 g tulpini de țelină
- 300 g roșii
- 300 g ceapă
- 200 g măsline verzi umplute cu lămâie Maestro de Oliva
- 150 g capere Darinne
- 250 g roșii tăiate conservă
- 200 g passata
- 80 ml oțet balsamic alb Colavita
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 5 linguri semințe de pin
- 2 linguri zahăr brun
- Frunze de busuioc proaspăt pentru decorat
- Sare și piper, după gust
Timp de preparare
60 de minute (30 minute de pregătiri, 30 de minute timp de coacere)
Mod de preparare
- Se toacă mărunt cozile de țelină și se sotează în 3 linguri de ulei de măsline, timp de câteva minute.
- Se călește ceapa tocată până devine translucidă, apoi se adaugă caperele, semințele de pin și roșiile tăiate. Se lasă pe foc timp de 15 minute, amestecând din când în când.
- Între timp, se toacă vinetele și se călesc într-un alt vas. Când acestea din urmă sunt gata, se adaugă țelina și amestecul de ceapă, capere, semințe de pin și roșii, făcut anterior.
- Se toarnă passata de roșii, oțetul și zahărul. Când se evaporă oțetul, se dă vasul de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.
- Caponata se servește la temperatura camerei, cu busuioc proaspăt deasupra.
**Cantitățile date sunt pentru destul de multă Caponata, dar nu îți face griji: aceasta se menține bine la frigider până la o săptămână, fiind chiar din ce în ce mai gustoasă odată cu trecerea zilelor.