Fără zahăr, lactoză și gluten, cu un conținut bogat de proteine (88g) provenite din surse vegetale, acest cheesecake vegan este un desert sănătos și foarte ușor de preparat. Combină gustul intens de ciocolată neagră cu textura cremoasă a tofu-ului, fiind o opțiune excelentă pentru cei care doresc o alternativă mai sănătoasă la deserturile clasice.

Ingrediente

  • 250g năut boabe Darinne, scurs bine
  • 55g cacao, fără adaos de zahăr (1/2 cană)
  • 200g ciocolată neagră (fără adaos de zahăr)
  • 200g tofu
  • 130g curmale, fără sâmburi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 240ml lapte vegetal, la alegere

Timp de preparare
10 minute

Timp de coacere
40 de minute

Mod de preparare
1. Se topește ciocolata neagră în microunde sau în bain-marie.
2. Se pun în blender năutul boabe, scurs bine, pudra de cacao, ciocolata neagră topită, tofu tăiat cubulețe, curmalele fără sâmburi, laptele vegetal și esența de vanilie și se amestecă bine, până se obține o pastă omogenă.
3. Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de tort tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40 de minute.
4. Se pune la frigider până se răcește complet.

Pentru un plus de savoare, se poate servi împreună cu fructe proaspete sau cu gemul de căpșuni pentru diabetici Darinne.