Ingrediente
Pentru conopidă:
- o conopidă de dimensiune medie
- 1 linguriță de sare
- 4 linguri de ulei de măsline Garcia de la Cruz
Pentru dressing:
- ¼ cană tahini Darinne
- pătrunjel proaspăt
- coriandru proaspăt
- frunze de mentă
- 2 căței de usturoi
- zeama de la ½ lămâie
- ½ linguriță de sare
- ½ ceașcă de apă rece
Timp de preparare
40 de minute
Mod de preparare
- Se fierbe conopida în apă cu o linguriță de sare, timp de aproximativ 10 minute.
- Se pune conopida fiartă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace timp de 20-30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 C.
- Pentru dresing se adaugă tahini-ul, coriandrul, pătrunjelul, menta, usturoiul, zeama de lămâie, ½ linguriță de sare și ½ ceașcă de apă rece în blender și se pasează.
- Pentru servire se pune conopida în farfurie și se acoperă cu sosul de tahini.
Poftă bună!