Ingrediente

Pentru conopidă:

Pentru dressing:

  • ¼ cană tahini Darinne 
  • pătrunjel proaspăt
  • coriandru proaspăt
  • frunze de mentă
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la ½ lămâie
  • ½ linguriță de sare
  • ½ ceașcă de apă rece

Timp de preparare

40 de minute

Mod de preparare

  1. Se fierbe conopida în apă cu o linguriță de sare, timp de aproximativ 10 minute.
  2. Se pune conopida fiartă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace timp de 20-30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 C.
  3. Pentru dresing se adaugă tahini-ul, coriandrul, pătrunjelul, menta, usturoiul, zeama de lămâie, ½ linguriță de sare și ½ ceașcă de apă rece în blender și se pasează.
  4. Pentru servire se pune conopida în farfurie și se acoperă cu sosul de tahini.

Poftă bună!