Ingrediente

Pentru crema de brânză Feta:

  • 225g brânză feta mărunțită
  • 1/4 cană iaurt grecesc
  • 1/4 cană brânză ricotta
  • 225g cremă de brânză
  • 1-3 căței de usturoi
  • 1 lingură de miere
  • sare și piper după gust
  • 1/2 lămâie, stoarsă

Pentru servire:

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Într-o tavă adaugă roșiile cherry, năutul, uleiul de măsline, cimbru, oregano, sare și piper. Amestecă bine. Coace timp de 30-35 de minute sau până când roșiile sunt coapte și încep să se spargă. Lasă deoparte să se răcească.
  2. În robotul de bucătărie adaugă toate ingredientele pentru crema de brânză feta. Pulsează până când amestecul devine cremos. Întinde crema de brânză pe o farfurie.
  3. Adaugă deasupra amestecul de roșii și năut. Ornează cu un strop de miere, zatar și ulei de măsline extravirgin!