Ingrediente
- 3 dovlecei
- 1 conservă ton mărunțit în ulei vegetal Marina Blue
- 1 conservă roșii tăiate
- 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin Garcia de la Cruz
- 1 ceapă
- Busuioc (proaspăt sau uscat)
- Sare
- Piper
Timp de preparare
40 de minute (10 minute pregătiri, 30 minute timp de coacere)
Mod de preparare
- Se taie dovleceii în jumătăți, pe lungime și se curăță de miez.
- Ceapa tăiată cubulețe mici se călește în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă tonul bine scurs și roșiile tăiate, apoi se condimentează cu sare, piper și busuioc după gust. Se lasă la foc mic timp de aproximativ 5 minute.
- Se umplu dovleceii cu amestecul de ton și se introduc la cuptor pentru 30 de minute.
**Pentru un plus de savoare, se poate presăra cașcaval ras deasupra dovleceilor înainte de a îi introduce la cuptor.