Ingrediente
Pentru hummus:
- Pastă de năut (Hummus) Darinne, 380g
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin Garcia de la Cruz
- 2 linguri pastă de susan (Tahini) Darinne
- Năut boabe Darinne
- 3-4 linguri apă
Pentru vinete:
- 2-3 vinete
- 1-2 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- Zeama de la ½ lămâie
- Sare
- Pastă de ardei iute
Pentru lipiile cu zatar:
- Lipie libaneză
- Zatar Extra Daaboul
- Ulei de măsline
Timp de preparare
30 de minute
Mod de preparare
Hummus
- La o conservă de pastă de năut Darinne se adaugă 2-3 linguri de pastă de susan Darinne (tahini), după gust.
- Se adaugă 2-3 linguri de apă și se omogenizează pentru a face pasta mai cremoasă.
- Se întinde pasta pe o farfurie adâncă, se stropește cu ulei de măsline extra virgin Garcia de la Cruz și boabele fierte de năut Darinne. Pe marginea farfuriei, așezați feliile de vinete coapte.
Vinete
- Vinetele se taie rondele și se ung cu ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie și un cățel de usturoi zdrobit.
- Se așează într-o tavă, pe hârtie de copt și se bagă la cuptor, la foc mediu, pentru 7-8 minute.
- Feliile de vinete coapte se tartinează cu puțină pastă de ardei iute.
Lipii crocante cu Zatar
- Se taie lipiile fâșii și se pun într-o tavă.
- Se stropesc cu ulei de măsline și se adaugă zatar din belșug. Se amestecă bine, până când zatarul se distribuie uniform pe toate fâșiile de lipie.
- Fâșiile se distribuie uniform pe suprafața tăvii de cuptor.
- Se lasă totul la cuptor timp de aproximativ 2-3 minute, până când fâșiile devin crocante.
Timpul de coacere depinde de tipul de cuptor, așa că este important să urmăriți preparatul pentru a evita arderea acestuia.