Ingrediente

Timp de preparare

20 de minute

Mod de preparare

Hummus

  1. Se scurge lichidul din conserva cu năut boabe. Păstrați câteva boate întregi pentru ornarea hummus-ului la final.
  2. Boabele se pun în blender. La pasta obținuta se adaugă 2-3 linguri de pastă de susan (tahini), 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, zeama de lămâie și cățelul de usturoi. Se amestecă în blender până se omogenizează.
  3. Hummus-ul se pune într-un vas și se ornează cu puțin ulei de măsline și câteva boabe întregi de năut.

Lipia cu zatar

  1. Se taie lipiile în felii și se pun într-o tavă.
  2. Se stropesc cu ulei de măsline și se adaugă zatar din belșug. Se amestecă bine, până zatarul se distribuie uniform pe toate fâșiile de lipie.
  3. Feliile se distribuie uniform pe suprafața tăvii de cuptor.
  4. Se lasă totul la cuptor timp de aproximativ 2-3 minute, până fașiile devin crocante.

*Timpul de coacere depinde de tipul de cuptor, așa că este important să urmariți preparatul, pentru a evita arderea acestuia.