Ingrediente
- Năut Boabe Darinne
- 2-3 linguri de pastă de susan (tahini) Darinne
- Ulei de măsline extravirgin Colavita
- Zatar Extra Daaboul
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- Lipie libaneză
Timp de preparare
20 de minute
Mod de preparare
Hummus
- Se scurge lichidul din conserva cu năut boabe. Păstrați câteva boate întregi pentru ornarea hummus-ului la final.
- Boabele se pun în blender. La pasta obținuta se adaugă 2-3 linguri de pastă de susan (tahini), 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, zeama de lămâie și cățelul de usturoi. Se amestecă în blender până se omogenizează.
- Hummus-ul se pune într-un vas și se ornează cu puțin ulei de măsline și câteva boabe întregi de năut.
Lipia cu zatar
- Se taie lipiile în felii și se pun într-o tavă.
- Se stropesc cu ulei de măsline și se adaugă zatar din belșug. Se amestecă bine, până zatarul se distribuie uniform pe toate fâșiile de lipie.
- Feliile se distribuie uniform pe suprafața tăvii de cuptor.
- Se lasă totul la cuptor timp de aproximativ 2-3 minute, până fașiile devin crocante.
*Timpul de coacere depinde de tipul de cuptor, așa că este important să urmariți preparatul, pentru a evita arderea acestuia.