Ingrediente
- ¼ ceașcă tahini (pastă de susan) Darinne
- 2 cești caju crud (înmuiat în apă 2-4 ore)
- 2 cești pulpă de nucă de cocos
- 1 ceașcă lapte de migdale
- 2 cești stafide (o ceașcă de stafide se pune la înmuiat în rom peste noapte)
- ¾ ceașcă de sirop de agave
- 1 linguriță esență de vanilie
- ½ linguriță sare
- rom
Mod de preparare
- O cană de stafide se pune la înmuiat în rom peste noapte.
- Se pun în blender pasta de susan, cele 2 cești de caju crud, nuca de cocos, laptele de migdale, siropul de agave, esența de vanilie, un praf de sare și o cană de stafide. Se procesează până se obține o pastă perfect omogenă (aproximativ 3-4 minute).
- Se adaugă stafidele înmuiate în rom și se amestecă în compoziție cu o lingură.
- Puneți compoziția în mașina de înghețată și lăsați-o să se amestece timp de o oră. Alternativ, puneți într-un vas și lăsați la congelator până se întărește.