Ingrediente

  • ¼ ceașcă tahini (pastă de susan) Darinne
  • 2 cești caju crud (înmuiat în apă 2-4 ore)
  • 2 cești pulpă de nucă de cocos
  • 1 ceașcă lapte de migdale
  • 2 cești stafide (o ceașcă de stafide se pune la înmuiat în rom peste noapte)
  • ¾ ceașcă de sirop de agave
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • ½ linguriță sare
  • rom

Mod de preparare

  1. O cană de stafide se pune la înmuiat în rom peste noapte.
  2. Se pun în blender pasta de susan, cele 2 cești de caju crud, nuca de cocos, laptele de migdale, siropul de agave, esența de vanilie, un praf de sare și o cană de stafide. Se procesează până se obține o pastă perfect omogenă (aproximativ 3-4 minute).
  3. Se adaugă stafidele înmuiate în rom și se amestecă în compoziție cu o lingură.
  4. Puneți compoziția în mașina de înghețată și lăsați-o să se amestece timp de o oră. Alternativ, puneți într-un vas și lăsați la congelator până se întărește.