Ingrediente
Pentru morcovi:
- 6 morcovi mari, tăiați pe jumătate pe lungime
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 lingură de miere
- 1/4 linguriță de pudră de usturoi
- 1/4 linguriță de paprika afumată
- Sare, după gust
Pentru năut:
- 1 conservă de năut boabe Darinne
- 2 linguri de sos harissa Darinne
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin Colavita
- Sare + piper
Pentru servire (opțional):
- 1/2 cană de iaurt grecesc simplu
- 56-85g de brânză feta
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1-2 linguri de tahini (pastă de susan) Darinne
- Ulei de măsline extravirgin Colavita
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 200°C și acoperă o tavă mare cu hârtie de copt. Adaugă morcovii și amestecă-i cu uleiul de măsline, mierea, pudra de usturoi, paprika afumată și un praf generos de sare. Coace timp de 15 minute.
- Între timp, scurge și clătește năutul. Uscă-l bine cu un prosop curat de bucătărie, apoi amestecă-l într-un bol cu sosul harissa, uleiul de măsline și sare și piper după gust.
- După 15 minute, întoarce toți morcovii pe cealaltă parte și mută-i într-o parte a tăvii. Întinde năutul pe cealaltă parte. Coace pentru încă 20-25 de minute.
- Lasă morcovii și năutul să se răcorească timp de 5-10 minute. Întinde iaurtul pe un platou de servire, adaugă apoi morcovii, năutul și toppingurile rămase. Servește și bucură-te de o masă delicioasă!
*Poți omite pasul 4 pentru o variantă de post a acestui preparat! 😊