Ingrediente
- 2 pachete de aluat de pizza
- 1 dovleac de plăcintă (Butternut Squash)
- ½ linguriță boia de ardei
- sare și piper, după gust
- ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 borcan pesto
- 200 g brânză fontina rasă (poate fi înlocuită cu Provolone, Gruyere sau Gouda)
- nuci pecan coapte și tocate
- 25 de grame de parmezan ras
- funze de busuioc proaspăt pentru decor
Timp de preparare
50 de minute (15 minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 200 C. Se taie dovleacul în jumătăți pe lungime cu un cuțit mare și bine ascuțit. Se scot semințele din centru cu o lingură.
- Se ung bine părțile tăiate ale dovleacului cu ulei de măsline extravirgin Colavita și se asezonează cu sare, piper și boia.
- Cele două jumătăți de dovleac se coc în cuptor până când se poate introduce ușor un cuțit în ele, aproximativ 30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă puțin la răcit, apoi se taie în felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.
- Se crește temperatura cuptorului la 260 C.
- Se unge o tavă de cuptor cu ulei de măsline Colavita și se întinde unul dintre aluaturile de pizza în ea. Se presară peste aluat jumătate din cantitatea de brânză Fontina.
- Se așează feliile de dovleac peste brânză.
- Se presară câteva lingurițe de pesto printre feliile de dovleac și se așează nucile pecan peste pizza.
- Se asezonează cu sare și piper și se presară parmezan ras peste pizza, apoi se stropește cu aproximativ o lingură de ulei de măsline.
- Se pune în cuptor pentru 10-12 minute, până când crusta se rumenește frumos (se repetă pașii cu a doua pizza).
- Se decorează cu funzele de busuioc și se poate servi!
Poftă bună!