Ingrediente
- 200 g brânză mozzarella rasă
- 200 g brânză cheddar albă rasă
- 50 g brânză Pecorino Romano rasă
- 1 passata tetrapack
- ulei de măsline extravirgin Colavita
- 2 linguri de oregano uscat sau proaspăt
- 2 pachete de aluat de pizza
Timp de preparare
40 de minute (15 minute pentru pregătiri și 25 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 220 C.
- Lăsați aluatul de pizza să ajungă la temperatura camerei (dacă a fost la frigider, va dura aproximativ o oră).
- Stropiți tava pentru copt cu ulei de măsline Colavita.
- Puneți aluatul de pizza în tavă și întindeți-l până la colțurile exterioare, creând un dreptunghi. Dacă aluatul se întinde înapoi, lăsați-l să se odihnească timp de 5 până la 10 minute și întindeți-l din nou.
- După ce ați întins aluatul, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute până se umflă ușor.
- Stropiți blatul aluatului cu puțin ulei de măsline Colavita și puneți tava doar cu aluatul la cuptor. Coaceți timp de 6 minute. Acest proces va asigura o crustă de pizza care nu se va umezi.
- Scoateți tava din cuptor. Adăugați brânza cheddar peste blat, așezând-o între părțile laterale ale blatului și părțile laterale ale tăvii. Nu vă fie teamă să umpleți golurile cu brânză! Acest lucru va oferi pizzei o margine cu adevărat crocantă și delicioasă. Presărați orice brânză rămasă peste partea de sus a blatului.
- Presărați brânza mozzarella peste pizza.
- Puneți tava înapoi în cuptor și coaceți timp de 15 minute, rotind tava la jumătatea procesului de coacere. Brânza ar trebui să fie topită și aurie.
- Scoateți tava din cuptor.
- Peste brânză puneți roșiile. Presărați Pecorino Romano deasupra roșiilor, împreună cu oregano.
- Puneți tava la cuptor și coaceți pentru doar 2 minute.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească 2-5 minute.
Poftă bună!