Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 500g carne de miel tocată
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 lingurițe chimion Daaboul
- 1 roșie mare tăiată cuburi
- 1/2 cană de vinete coapte tocate
- 1/2 cană ardei capia copt tocat
- 1/4 cană frunze de pătrunjel proaspăt, plus extra pentru servit
- 1/4 cană frunze tocate proaspete de mentă
- Aluat foietaj
- 2 ouă
- 50g brânză feta mărunțită
- 2 linguri muguri de pin
- 1/4 linguriță sumac Daaboul
- 1/3 cană iaurt grecesc
- Lămâie pentru servit
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 220°C / 200°C.
- Încingeți o tigaie, adăugați uleiul și ceapa și gătiți aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Adăugați carnea și gătiți amestecând bine timp de 8-10 minute sau până când lichidul se evaporă.
- Adăugați usturoiul și chimionul. Gătiți timp de un minut, apoi adăugați vinetele, ardeii, pătrunjelul și menta. Amestecați bine și luați de pe foc.
- Împărțiți foaia de aluat și întindeți 4 cercuri. Plasați câte 1/4 din umplutură în centrul fiecărui cerc și lăsați o margine de aproximativ 4 cm de aluat de jur împrejur. Împăturiți marginea peste umplutură, apoi ungeți cu ou bătut și împrăștiați jumătate din brânza feta deasupra.
- Puneți la cuptor pentru 20-25 de minute sau până se rumenește.
- Între timp, prăjiți mugurii de pin într-o tigaie preîncălzită pentru 2-3 minute. Adăugați sumacul, gătiți încă 1 minut și transferați totul într-un bol mic.
- Împrăștiați pe deasupra plăcintelor brânza feta rămasă, amestecul cu muguri de pin și extra pătrunjel. Serviți cu iaurt și lămâie.