Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 500g carne de miel tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 lingurițe chimion Daaboul
  • 1 roșie mare tăiată cuburi
  • 1/2 cană de vinete coapte tocate
  • 1/2 cană ardei capia copt tocat
  • 1/4 cană frunze de pătrunjel proaspăt, plus extra pentru servit
  • 1/4 cană frunze tocate proaspete de mentă
  • Aluat foietaj
  • 2 ouă
  • 50g brânză feta mărunțită
  • 2 linguri muguri de pin
  • 1/4 linguriță sumac Daaboul
  • 1/3 cană iaurt grecesc
  • Lămâie pentru servit

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C / 200°C.
  2. Încingeți o tigaie, adăugați uleiul și ceapa și gătiți aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Adăugați carnea și gătiți amestecând bine timp de 8-10 minute sau până când lichidul se evaporă.
  3. Adăugați usturoiul și chimionul. Gătiți timp de un minut, apoi adăugați vinetele, ardeii, pătrunjelul și menta. Amestecați bine și luați de pe foc.
  4. Împărțiți foaia de aluat și întindeți 4 cercuri. Plasați câte 1/4 din umplutură în centrul fiecărui cerc și lăsați o margine de aproximativ 4 cm de aluat de jur împrejur. Împăturiți marginea peste umplutură, apoi ungeți cu ou bătut și împrăștiați jumătate din brânza feta deasupra.
  5. Puneți la cuptor pentru 20-25 de minute sau până se rumenește.
  6. Între timp, prăjiți mugurii de pin într-o tigaie preîncălzită pentru 2-3 minute. Adăugați sumacul, gătiți încă 1 minut și transferați totul într-un bol mic.
  7. Împrăștiați pe deasupra plăcintelor brânza feta rămasă, amestecul cu muguri de pin și extra pătrunjel. Serviți cu iaurt și lămâie.