Ingrediente

  • 150 g făină
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 ¼ lingurițe praf de copt
  • un măr de dimensiune medie
  • ¾ linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri zahăr + o cană de zahăr
  • ½ cană ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 2 ouă mari
  • 3 linguri lapte
  • zahăr brun pentru a presăra deasupra

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180° C și ungeți o tavă de copt cu ulei sau unt topit. Tapetați cu hârtie de copt.
  2. Într-un castron mic, amestecați făina, sarea și praful de copt.
  3. Curățați, scoateți miezul și tăiați mărul în bucăți de 5 cm. Așezați-le într-un castron mic și presărați scorțișoara și 2 linguri de zahăr și amestecați pentru a le acoperi.
  4. Într-un castron mediu, mixați uleiul și cana de zahăr rămasă. Adăugați vanilia și ouăle și mixați din nou. Adăugați laptele și mixați o ultimă dată.
  5. Folosind o spatulă de cauciuc, amestecați ingredientele umede cu cele uscate, până când aluatul este omogen. Nu amestecați prea mult.
  6. Transferați aluatul în tava pregătită.
  7. Așezați bucățile de măr deasupra aluatului într-un strat egal. Presărați zahăr brun peste mere.
  8. Coaceți timp de 30-35 de minute, rotind tava după 20 de minute. Prăjitura este gata atunci când o scobitoare introdusă în aluat iese cu câteva firimituri umede.
  9. Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a presăra zahăr pudră deasupra și de a servi.

Poftă bună!