Ingrediente
- 150 g făină
- ¼ linguriță de sare
- 1 ¼ lingurițe praf de copt
- un măr de dimensiune medie
- ¾ linguriță de scorțișoară
- 2 linguri zahăr + o cană de zahăr
- ½ cană ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 lingură esență de vanilie
- 2 ouă mari
- 3 linguri lapte
- zahăr brun pentru a presăra deasupra
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180° C și ungeți o tavă de copt cu ulei sau unt topit. Tapetați cu hârtie de copt.
- Într-un castron mic, amestecați făina, sarea și praful de copt.
- Curățați, scoateți miezul și tăiați mărul în bucăți de 5 cm. Așezați-le într-un castron mic și presărați scorțișoara și 2 linguri de zahăr și amestecați pentru a le acoperi.
- Într-un castron mediu, mixați uleiul și cana de zahăr rămasă. Adăugați vanilia și ouăle și mixați din nou. Adăugați laptele și mixați o ultimă dată.
- Folosind o spatulă de cauciuc, amestecați ingredientele umede cu cele uscate, până când aluatul este omogen. Nu amestecați prea mult.
- Transferați aluatul în tava pregătită.
- Așezați bucățile de măr deasupra aluatului într-un strat egal. Presărați zahăr brun peste mere.
- Coaceți timp de 30-35 de minute, rotind tava după 20 de minute. Prăjitura este gata atunci când o scobitoare introdusă în aluat iese cu câteva firimituri umede.
- Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a presăra zahăr pudră deasupra și de a servi.
Poftă bună!