Ingrediente

Timp de preparare

50 de minute (25 minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Se pune puiul într-un vas de sticlă sau de plastic, sau într-o pungă de plastic pentru alimente. Se condimentează bine cu sare și piper proaspăt măcinat.
  2. Într-un vas mic, se amestecă oțetul balsamic Colavita, uleiul de măsline extravirgin Colavita, usturoiul tocat și oregano.
  3. Se toarnă 3 sferturi din marinadă peste pui și se întoarce până când este acoperit peste tot.
  4. Se acoperă vasul sau se sigilează punga și se pune la frigider pentru cel puțin o oră, sau peste noapte.
  5. Se configurează grătarul cu 2 nivele de căldură, dacă este posibil. Partea fierbinte (aproximativ 230-260 C) se folosește pentru rumenirea inițială, iar partea mai rece (177-190 C) pentru restul timpului de gătit.
  6. Prima oară se gătește puiul peste partea mai fierbinte a grătarului, cu pielea în jos, până se rumenește frumos, aproximativ 6-8 minute.
  7. Se mută puiul, cu pielea în jos, în partea mai rece a grătarului, se acoperă și se gătește pentru încă 20 de minute.
  8. Se întoarce puiul pe cealaltă parte și se gătește acoperit încă 10 minute.
  9. Se scoate și se unge cu marinada rămasă.