Ingrediente
- 680g piept de pui cu os
- o treime de cană de oțet balsamic Colavita
- un sfert de cană de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 2 lingurițe de usturoi proaspăt tocat
- 1 linguriță de oregano
- 2 lingurițe de sare
- un sfert de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
Timp de preparare
50 de minute (25 minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Se pune puiul într-un vas de sticlă sau de plastic, sau într-o pungă de plastic pentru alimente. Se condimentează bine cu sare și piper proaspăt măcinat.
- Într-un vas mic, se amestecă oțetul balsamic Colavita, uleiul de măsline extravirgin Colavita, usturoiul tocat și oregano.
- Se toarnă 3 sferturi din marinadă peste pui și se întoarce până când este acoperit peste tot.
- Se acoperă vasul sau se sigilează punga și se pune la frigider pentru cel puțin o oră, sau peste noapte.
- Se configurează grătarul cu 2 nivele de căldură, dacă este posibil. Partea fierbinte (aproximativ 230-260 C) se folosește pentru rumenirea inițială, iar partea mai rece (177-190 C) pentru restul timpului de gătit.
- Prima oară se gătește puiul peste partea mai fierbinte a grătarului, cu pielea în jos, până se rumenește frumos, aproximativ 6-8 minute.
- Se mută puiul, cu pielea în jos, în partea mai rece a grătarului, se acoperă și se gătește pentru încă 20 de minute.
- Se întoarce puiul pe cealaltă parte și se gătește acoperit încă 10 minute.
- Se scoate și se unge cu marinada rămasă.