Rețetă ideală pentru Postul Paștelui, delicioasă și foarte ușor de preparat!
Ingrediente
Pentru Falafel
- 1 plic Falafel Daaboul
- 1-2 lingurițe chimion Daaboul
- 1/2 pahar apă călduță
- 1 L ulei de floarea-soarelui
Pentru Sosul de Iaurt
- 1 cană iaurt gras
- 2.5 linguri mărar proaspăt tocat
- un cățel mare de usturoi
- 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
- sare, după gust
Pentru Salată
- frunzele preferate de salată
- roși cherry
- 1 avocado, tăiat felii (fără coajă și sâmbure)
Pentru Crutoane
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- 1 linguriță oregano uscat
- sare, după gust
- 2 lipii
Timp de preparare
40 de minute
Mod de preparare
Crutoanele:
- Se amestecă uleiul de măsline Colavita, oregano și sare într-un vas mic și se unge amestecul peste cele 2 lipii.
- Se taie lipiile în cuburi și se așează pe o tavă de copt.
- Se coc la 200 C timp de 7 minute, sau până când crutoanele sunt frumos rumenite.
Sosul de Iaurt:
- Se pun toate ingredientele pentru sos într-un vas și se amestecă bine.
Falafelul:
- La conținutul unui plic de falafel se adaugă chimionul și o jumătate de pahar de apă călduță. Se amestecă bine, se lasă timp de 15 minute până se omogenizează, apoi se formează “chiftele” din amestec.
- Se prăjesc în baie de ulei încins până se rumenesc.
- După prăjire se lasă pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Salata:
- Se amestecă frunzele de salată cu roșiile, avocado și crutoane.
- Se servește împreună cu falafelul și cu sosul de iaurt.