Rețetă ideală pentru Postul Paștelui, delicioasă și foarte ușor de preparat!

Ingrediente

Pentru Falafel

Pentru Sosul de Iaurt

  • 1 cană iaurt gras
  • 2.5 linguri mărar proaspăt tocat
  • un cățel mare de usturoi
  • 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • sare, după gust

Pentru Salată

  • frunzele preferate de salată
  • roși cherry
  • 1 avocado, tăiat felii (fără coajă și sâmbure)

Pentru Crutoane

Timp de preparare

40 de minute

Mod de preparare

Crutoanele:

  1. Se amestecă uleiul de măsline Colavita, oregano și sare într-un vas mic și se unge amestecul peste cele 2 lipii.
  2. Se taie lipiile în cuburi și se așează pe o tavă de copt.
  3. Se coc la 200 C timp de 7 minute, sau până când crutoanele sunt frumos rumenite.

Sosul de Iaurt:

  1. Se pun toate ingredientele pentru sos într-un vas și se amestecă bine.

Falafelul:

  1. La conținutul unui plic de falafel se adaugă chimionul și o jumătate de pahar de apă călduță. Se amestecă bine, se lasă timp de 15 minute până se omogenizează, apoi se formează “chiftele” din amestec.
  2. Se prăjesc în baie de ulei încins până se rumenesc.
  3. După prăjire se lasă pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Salata:

  1. Se amestecă frunzele de salată cu roșiile, avocado și crutoane.
  2. Se servește împreună cu falafelul și cu sosul de iaurt.