Ingrediente
- ½ cană de ceapă roșie tocată mărunt
- coaja rasă și sucul de la o lămâie
- 3 linguri de oțet alb Colavita
- un cățel de usturoi tocat mărunt
- o linguriță de oregano proaspăt, tocat mărunt
- 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat mărunt
- 1½ linguriță de sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- fulgi de ardei iute, după gust
- ¾ cană de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 3 tulpini de țelină tocate
- 3 conserve de năut boabe Darinne
- ¾ cană pătrunjel tocat
- 450 g paste
Timp de preparare
18 minute (10 minute pentru pregătiri și 8 minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Fierbeți pastele într-o oală mare cu apă sărată, până la al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele și stropițile cu 1 lingură ulei de măsline Colavita și puneți-le deoparte.
- Combinați primele nouă ingrediente într-un castron mare și amestecați bine. Adăugați încet uleiul de măsline Colavita până se omogenizează bine.
- Adăugați țelina, năutul și pastele și amestecați bine. Se asezonează după gust cu sare și piper. Lăsați salata să stea timp de 1-2 ore pentru a se combina aromele.
- Adăugați pătrunjelul chiar înainte de servire și amestecați. Se servește rece sau la temperatura camerei.
Poftă bună!