Ingrediente

  • ½ cană de ceapă roșie tocată mărunt
  • coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 3 linguri de oțet alb Colavita
  • un cățel de usturoi tocat mărunt
  • o linguriță de oregano proaspăt, tocat mărunt
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat mărunt
  • 1½ linguriță de sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • fulgi de ardei iute, după gust
  • ¾ cană de ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 3 tulpini de țelină tocate
  • 3 conserve de năut boabe Darinne
  • ¾ cană pătrunjel tocat
  • 450 g paste

Timp de preparare

18 minute (10 minute pentru pregătiri și 8 minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Fierbeți pastele într-o oală mare cu apă sărată, până la al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele și stropițile cu 1 lingură ulei de măsline Colavita și puneți-le deoparte.
  2. Combinați primele nouă ingrediente într-un castron mare și amestecați bine. Adăugați încet uleiul de măsline Colavita până se omogenizează bine.
  3. Adăugați țelina, năutul și pastele și amestecați bine. Se asezonează după gust cu sare și piper. Lăsați salata să stea timp de 1-2 ore pentru a se combina aromele.
  4. Adăugați pătrunjelul chiar înainte de servire și amestecați. Se servește rece sau la temperatura camerei.

Poftă bună!