Ingrediente
Pentru Morcovii Copți
- 10 morcovi medii
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin Colavita
- sare și piper
Pentru sosul de tahini și lămâie
- 5 linguri tahini
- 3 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
- ½ linguriță sare
- 6 linguri de apă
Pentru salată
- 2 căni de quinoa gătită
- 4 căni de varză creață tocată
- 2 căni de năut boabe Darinne, scurse și clătite
- 8 linguri de semințe de dovleac
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin Colavita
Timp de preparare
55 de minute (20 de minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 220 C.
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți morcovii pe ea. Tăiați morcovii pe lungime în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Stropiți cu ulei de măsline extravirgin Colavita și asezonați cu sare și piper. Amestecați pentru a vă asigura că morcovii sunt în întregime acoperiți de ulei și condimente.
- Coaceți morcovii timp de 15 minute, agitați tava, apoi continuați să coaceți încă 10-15 minute până când morcovii pot fi străpunși cu o furculiță dar sunt încă puțin fermi.
- Pentru a face quinoa, fierbeți două căni de apă într-o cratiță de mărime medie. Adăugați quinoa, acoperiți și reduceți focul la mic. Se fierbe ușor timp de 15 minute. Se ia de pe foc și se lasă 5 minute, acoperit. Soateți capacul și amestecați cu o furculiță.
- Pentru a face dressing-ul tahini, adăugați toate ingredientele pentru dressing într-un borcan de sticlă și agitați sau bateți până când devine omogen și cremos. Adăugați încet apă pentru a regla consistența, trebuie să fie cremoasă, dar să poată fi turnată.
- Pe un tocător sau într-un castron, stropiți varza cu 1 lingură de ulei de măsline Colavita. Masați uleiul în varză timp de câteva minute până se înmoaie. Pentru varza crocantă, se adaugă varza în cuptor cu morcovii în ultimele 5 minute de gătire.
- Pentru a asambla salata, se împart varza, quinoa, năutul și morcovii în 4 porții. Se stropește fiecare porție cu sos de tahini.
Poftă bună!