Crocant, savuros și ușor de pregătit, acest schnitzel de năut este o alternativă delicioasă pentru cei care vor să reducă sau să elimine consumul de carne. Bogat în proteine vegetale și cu o textură perfectă, poate fi servit alături de o salată proaspătă sau o garnitură preferată.

Ingrediente

  • 220g năut boabe Darinne, scurs bine
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 lingură pastă de tomate
  • Boia, dulce sau iute, în funcție de preferințe
  • 1 ou, bătut bine
  • Pesmet
  • Ulei de măsline sub formă de spray
  • Sare
  • Piper

Timp de preparare
10 minute

Timp de coacere
aproximativ 17  minute

Mod de preparare
1. Se pune năutul, scurs bine într-un bol și se pasează cu o furculiță, apoi se adaugă amidonul de porumb, boiaua și pasta de tomate. Se amestecă bine până se obține o pastă omogenă.
2. Folosind mâinile, se modelează compoziția în schnitzele de dimensiunea unei palme.
3. Se dau schnitzelele prin ou, apoi prin pesmet.
4. Se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se bagă în air fryer la 200°C, timp de 10 minute. Se întorc, se pulverizează din nou cu ulei și se lasă în air fryer încă 7 minute.