Ingrediente
- 1 conopidă
- 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
- Dressing Harissa Darinne
- Dressing Tarator Darinne
- Pastă de susan (tahini) Darinne
- Condimente Special Mix Daaboul
- Ulei de măsline Colavita
- 1 avocado
- 1 ceapă roșie
- 2 roșii
- Salată verde
- ½ lămâie
- Lipii integrale
- Sare
- Piper
- Pudră de usturoi
Timp de preparare
40 de minute (15 minute pregătiri + 25 minute coacere)
Mod de preparare
- Pe o tavă se pun buchețelele de conopidă și năutul boabe, apoi se presară ulei de măsline Colavita, amestec de condimente Special Mix Daaboul, pudră de usturoi, sare și piper (după gust).
- Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, până când conopida și năutul se rumenesc.
- Se scoate tava din cuptor, se adaugă dressing harissa (după gust) și 2 linguri de pastă de susan (tahini) și se amestecă bine toate ingredientele.
- Se pasează avocado-ul și se adaugă zeama de la ½ lămâie. Se amestecă până devine o pastă omogenă.
- Se taie mărunt ceapa, roșia și salata verde.
- Se unge lipia integrală cu pasta de avocado, apoi se adaugă în straturi ceapa, cuburile de roșii, salata verde, amestecul de conopidă și năut.
- Se presară un strat de dressing tarator, apoi se rulează și se savurează. Poftă bună! 😊