Ingrediente
- 1 conservă roșii întregi
- Passata
- Ulei de măsline extra virgin Colavita
- Spaghete
- Ardei chilli
- Pecorino
- Usturoi
- Rozmarin
- Busuioc
Timp de preparare
75 de minute
Mod de preparare
- Se călește usturoiul tăiat felii subțiri în uleiul de măsline timp de câteva minute.
- Se adaugă roșiile decojite, stoarse bine. Se lasă la călit câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii din conserva cu roșiile decojite și câteva linguri de passata.
- Se adaugă rozmarin din belșug, puțin busuioc tocat mărunt și ardeiul chilli tăiat feliuțe subțiri.
- Se lasă să fiarbă la foc moderat timp de aproximativ 60 min.
- La sos se adaugă pastele fierte și se amestecă.
- Pentru servire, se ornează cu felii subțiri de brânză pecorino și câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un plus de savoare mediteraneană.