Ingrediente
- 350 g spaghete
- 800 g roșii tăiate conservă
- 70 ml de ulei de măsline extravirgin Colavita
- 100 g măsline
- 2 lingurițe capere Darinne
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano uscat
- ½ linguriță piper
- 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
- Sare după gust
- Parmezan ras pentru decorat (dacă nu ții post)
Timp de preparare
15 minute
Mod de preparare
- Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă usturoiul tocat și se sotează timp de 1 minut.
- Se adaugă roșiile tăiate, măslinele (tăiate sau lăsate întregi, după preferință), caperele, praful de oregano și piperul.
- Se lasă sosul să se îngroașe la foc mic (aproximativ 10 minute). Se asezonează cu sare după gust.
- Când pastele s-au făcut se scurg de apă, apoi se combină cu sosul și pătrunjelul proaspăt. Se mai lasă pe foc mic, amestecând ușor timp de 2-3 minute.
- Pentru persoanele care nu țin post, se pot servi cu parmezan ras deasupra.