Ingrediente

  • 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
  • 150 g ciuperci, tăiate felii
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, păsați
  • 30 g pastă de tomate
  • 100 ml smântână
  • 50 ml apă
  • Zeama de la ½ lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline Colavita
  • ½ linguriță boia dulce
  • Sare și piper, după gust

Timp de preparare

20 de minute

Mod de preparare

1. Se înăbușe ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei de măsline, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute.

2. Se adaugă ciupercile și se lasă pe foc până se înmoaie.

3. Se adaugă pasta de tomate, usturoiul pasat și boia dulce și se lasă pe foc încă 2-3 minute.

4. Se adaugă năutul boabe (scurs), smântâna și apa, se amestecă bine și se lasă pe foc aproximativ 5 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust.

5. Pentru servire se presară cu puțin pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Poftă bună!