Ingrediente
- 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
- 150 g ciuperci, tăiate felii
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, păsați
- 30 g pastă de tomate
- 100 ml smântână
- 50 ml apă
- Zeama de la ½ lămâie
- 2 linguri ulei de măsline Colavita
- ½ linguriță boia dulce
- Sare și piper, după gust
Timp de preparare
20 de minute
Mod de preparare
1. Se înăbușe ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei de măsline, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute.
2. Se adaugă ciupercile și se lasă pe foc până se înmoaie.
3. Se adaugă pasta de tomate, usturoiul pasat și boia dulce și se lasă pe foc încă 2-3 minute.
4. Se adaugă năutul boabe (scurs), smântâna și apa, se amestecă bine și se lasă pe foc aproximativ 5 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust.
5. Pentru servire se presară cu puțin pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Poftă bună!