Ingrediente
Pentru vinete:
- 4 vinete mici
- 6 linguri ulei de măsline Garcia de la Cruz
- 1 lingură zatar Daaboul
- 1 lingură sumac Daaboul
- 1 linguriță sare
- 4 căței de usturoi păsați
- Pătrunjel proaspăt tocat
Pentru dressing:
- 4 linguri tahini Darinne
- Zeama de la o lămâie
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură turmeric
- ¼ cană apă
Timp de preparare
60 de minute
Mod de preparare
1. Tăiați vinetele pe lungime, felii subțiri, dar la capătul cu codița să rămână prinse, ca un evantai.
2. Amestecați uleiul de măsline cu o lingură de zatar Daaboul, o lingură de sumac Daaboul, o linguriță de sare și usturoiul păsat.
3. Ungeți fiecare felie de vinete cu uleiul aromat pregătit în pasul 2.
4. Puneți vinetele într-o tavă și dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute, până când “evantaiele” se vor rumeni frumos.
5. Pentru dressing, mixați tahini, zeama de lămâie, usturoiul, turmericul și ½ cană de apă în blender, cât să transformați ingredientele într-o pastă omogenă.
6. Turnați dressingul uniform deasupra vinetelor, apoi presărați pătrunjelul proaspăt. Poftă bună!